Гочето: Левски няма нужния характер

Гочето: Левски няма нужния характер

Бившият треньор на Лев­ски Георги Василев е на мнение, че отборът не разполага с нужния характер. Специалистът счита, че големият проблем на "сините" не е в защита, а в атака. "В Гоце Делчев Левски взе глътка въздух. Тя ще се отра­зи на самочувствието на футболистите и на целия тим, за да може той да заплу­ва във водите, в които иска. Забелязва се някаква позитив­на нотка, но засега само тол­кова", каза Гочето пред вестник "Тема спорт".

"Ще видим дали тя ще се превърне в тенденция и сини­те ще започнат да се изкач­ват в класирането. Говори се, че Левски има много проблеми, но за мен най-големи­те са, че на отбора му липсва характер. Съставът не раз­полага с играчи, които да го издърпат точно в тежките и напечени моменти. Затова се стигна и до толкова голям срив и Левски не е това, ко­ето трябва да бъде."

"Тре­ньорската смяна засега дава позитивен резултат. Но на "Герена" трябват доста решения. Всеки говори за защи­тата, а най-големи трудно­сти Левски изпитва в нападе­ние. Атаката на отбора бе прекалено лесно разгадаема, липсваха свежи идеи в халфовата линия и напред и затова и нападенията бяха прекале­но еднотипни. Затова адми­рирам решението на треньо­ра да пусне двама най-отпред. Родригес е бърз и техничен, допълва се с Генков. Отказването от фланговите играчи е стъпка напред спрямо моментните възможно­сти."

"А отделно от това с четирима халфове тимът си гарантира повече сигурност. На този етап за Левски е по-важно да прави малки, но вер­ни крачки и да побеждава, за да се стабилизира. Вярно, че на отбора му трябва подсил­ване. Затова пред клуба има и два пътя - правене на нова селекция, за която обаче се искат средства, и вторият е търпение, и то голямо, за да може да се сложи необходи­мият ред във всичките ли­нии. Защото в момента Лев­ски не е на нивото на Ботев Пловдив, Лудогорец и дори на Литекс."

"Берое е много сплотен, както и много по-обигран. Разполага с интересни играчи в нападение като Венцислав Христов и Давид Каядо. Кога­то им върви, те дърпат ти­ма напред и създават доста главоболия на съперника. Бе­рое играе на сигурно, спазва голяма тактическа дисципли­на, знае как да извлича необходимия резултат. Локо Пловдив обаче показа как мо­гат да бъдат победени - с високи топки и статични поло­жения."

"Левски не разполага с такава мощ, но според мен Генков и Родригес могат да изненадат защитата им. Очаквам интересен такти­чески сблъсък, но с малко голо­ве", завърши Георги Василев.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти