Ияраменди: Очаквам да науча много от Чаби Алонсо

Ияраменди: Очаквам да науча много от Чаби Алонсо

Новата скъпа покупка на Реал Мадрид Асиер Ияраменди даде първата си пресконференция като "меренге”. Баският футболист идва от Реал Сосиедад за повече от 30 милиона евро с шестгодишен контракт. "Ясно е, че Чаби Алонсо е голям играч, умее да прави разликата. Очаквам да науча много от него", отговори на първия въпрос Ияра.

"Чаби Алонсо ми каза, че този клуб е прекрасен. (...) Сега ми предстои работа. Надявам се всичко да е наред. Прекарах 12 прекрасни години в Реал Сосиедад. Не можех да изпусна тази възможност. Клубът направи голямо усилие. На дневен ред е упоритата работа", призна 23-годишният играч.

"Намерението ми е да се боря здраво с голяма амбиция. Ще оставя всичко на терена. (...) Когато приключи Европейското за младежи, се прибрах в моя град и моите агенти ми казаха за интереса от страна на Мадрид. Надявам се всичко занапред да продължи да се развива добре", пожела си Асиер.

"Мадрид привлича млади фуболисти. Познавам Иско, Мората, Начо и Карвахал, които са големи мои приятели. Очаквам всички да се борим задружно. В Сан Себастиан изживях страхотни мигове. Очаквам, когато отново играя там, да ме посрещнат с обич", разкри новата покупка.

"Анчелоти ми се обади и ме поздрави. Благодарен съм му. Ясно е, че оттук нататък ще бъде трудно. Животът ми ще сте промени много, аз обаче няма да се променя", категоричен беше русокосият баск. Запитан за финансовите параметри на сделката, той каза: "За цифри предпочитам да не говоря. Мадрид показа загрижеността си към мен и съм благодарен за това".

Снимка: Getty Images/Guliver 

Още от Футбол свят

Виж всички