5000 посрещнаха Ияраменди на "Бернабеу"

5000 посрещнаха Ияраменди на "Бернабеу"

Новият футболист на Реал Мадрид Асиер Ияраменди официално беше представен днес на "Сантиаго Бернабеу". Около 5000 привърженици приветстваха 23-годишния баски футболист, който дойде от Реал Сосиедад за над 30 милиона евро. Точно 31 негови приятели обградиха футболиста за обща снимка в ложата на "белия" стадион.

"Днес в Реал Мадрид пристига един фантастичен играч. Асиер е един от най-добрите шампиони на изминалото Европейско първенство (б.р. за младежи). Използвам възможността да благодаря на Реал (б.р. Сосиедад) за това, че трансферът беше осъществен. Реал Сосиедад е отворен към света и след един великолепен сезон ще играе сред най-добрите в Европа", започна речта си президентът Флорентино Перес.

"Тази публика ще иска от теб да се раздаваш изцяло. Знай, че носиш емблемата на клуба с най-много трофеи. Скъпи Асиер, вчера имаше сълзи за сбогом. Това е новият ти дом”, завърши Перес.

"Преди няколко дни не си представях, че ще нося фланелка, различна от тази на Реал Сосиедад. Решението не беше лесно. Започвам ново предизвикателство в живота си. Очаквам новият сезон да е пълен с успехи", каза накратко Ияраменди, който ще носи фланелката с номер "24". След минути предстои и пресконференцията на новата придобивка на "лос меренгес".

Снимка: Getty Images/Guliver

Още от Футбол свят

Виж всички