Меси готов да плати задълженията си

Меси готов да плати задълженията си

Адвокатите на аржентинската суперзвезда Лионел Меси настояват, че обвиненията към клиента им в данъчни измами са неоснователни, но обясниха, че той е готов да изчисти всякакви задължения, ако е необходимо.

В изявление на адвокатската кантора Хуарес Весиана се казва, че Лионел Меси спазва стриктно испанското законодателство. Изявлението и процедурата, която трябва да регулират хората от адвокатската кантора, идва след обвинението срещу бащата на звездата- Хорхе Меси. Той е получил призовка да се яви в районния съд в Хава Мар, предградие на Барселона и да отговаря по обвинение за укрити 4 милиона евро данъци за периода 2007-2009 година.

"Ние декларираме, че нашият клиент е готов да плати каквото е необходимо, обявено като данъчно просрочие. Но все пак сме на мнение, че Меси вече е платил тези пари, каквито са законните задължения.

Прокурорът в Хава Мар твърди, че Меси и баща му са трансферирали парите чрез компании в Белиз и Уругвай, за да избегнат плащането на данъци върху имиджовите права, които звездата продава. Поради тази причина прокуратурата е изискала договорите на Лионел Меси като рекламно лице на Adidas, Danone, Konami, Procter & Gamble, Pepsi-Cola и Telefonica, както и контрактът му с Барселона като футболист.

Ако бъдат признати за виновни и се откажат от извънсъдебно споразумение, Меси и баща му могат да получат между 2 и 6 години лишаване от свобода и глоба в размер на 150 на сто от обема на приходите, които са били укрити. Меси, който до момента се радваше на спокоен живот извън терена, отрече обвиненията. Той е получил обществена подкрепа от президента на клуба, в който играе Сандро Росел, и от предшественика му Жоан Лапорта.

Още от Футбол свят

Виж всички