Цецо Соколов: На полето ще се види кой е по-добрия отбор (ВИДЕО)

Цецо Соколов: На полето ще се види кой е по-добрия отбор (ВИДЕО)
Волейболният национал Цветан Соколов сподели преди заминаването на тима за Франция за първите мачове от Световната лига, че на полето ще се види кой е по-добрия отбор.

"Мога да кажа, че съм спокоен преди началото на Световната лига и мачовете с Франция. Надявам се, че и отборът е спокоен. Все пак не трябва да излизаме и да започнем Световната лига с някакво притеснение. Не мисля, че изиграхме много и достатъчно контроли, но горе-долу ни показаха на какво ниво сме в момента. Така, че това ни помогна да видим донякъде върху какво трябва да работим. Остава ни още една седмица както се казва да поработим върху това, което ни трябва. Надявам се мачовете срещу Франция да ни помогнат за изграждане още на отбора, защото мисля, че отборът още не е изграден напълно. Надявам се с всеки изминал мач да се подобряват нещата и да стават все по-добре и по-добре", коментира Соколов.

"Защо да е притеснително, че Франция са били Германия и Италия, а ние Португалия и Иран. Всеки отбор е различен. Така че, играта на полето ще покаже и ще се види кой е по-добрия отбор. Не мога да кажа дали ще бием или не и дали са по-слаби от нас или не. Излизаме да играем срещу тях и каквото стане, стане. Не бих казал на хората да нямат очаквания към нас, защото едно такова нещо ще помогне на отбора да се бори за по-челни места. Обаче, такива очаквания носят и едно много голямо бреме, което за много от играчите, включително и на мен, може да ни изиграе лоша шега и да не покажем нашите 100% на игрището. Мисля, че с течение на мачовете ще стане ясно какво можем да постигнем в Световната лига. Отборът не е лош както знаете, защото станахме 4-ти на Олимпиадата с този отбор. Надяваме се просто с всеки мач да се обиграваме и да вдигаме нивото на игра. Ще се постарая този сезон да бъде по-силен за мен от миналия в националния отбор. Винаги е различно да играеш за националния отбор. Ще се постарая да дам 110% от себе си за националния отбор. Не мисля, че се виждат новите лидери в отбора. Винаги има в отбора един определен играч, на който се разчита в по-напечените моменти, но мисля, че отборът трябва да се бори като отбор, а не единични хора да показват индивуалните си качества", заяви още диагоналът на България.

Снимка: ЕМОНА ЦОНЧЕВА, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ от брифинга на националния отбор по волейбол - ТУК!!!  

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Шампионската лига за мъже и жени и Световното клубно първенство за жени, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти