Тодор Скримов: Никой няма запазено място в отбора

Тодор Скримов: Никой няма запазено място в отбора

Волейболният национал Тодор Скримов е един от героите от олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Той имаше нелеката задача от твърда резерва да бъде титуляр заради бойкота на Матей Казийски. Скримов не само се справи перфектно на поста посрещач, но бързо се превърна в един от любимците на публиката. Едва на 23 години, той изигра много силен сезон като капитан на Пари Волей, като изведе отбора до второто място във френската лига. Веднага последва трансфер в един от най-силните шампионати на планетата - италианската Серия А1, като от следващата година ще играе за Латина. Волейболистът от Перник няма намерение да спира да се развива дотук и се стреми към още по-големи успехи.

- Свикнахте ли с отговорността да бъдете титуляр в националния отбор на България?
- Не съм свикнал, защото съм титуляр засега. Просто гледам да се боря както на тренировка, така и във всеки мач. Както вече съм казвал, никой няма запазено място в отбора, тъй че за момента съм титуляр и правя всичко възможно това да остане така.
- Какво е чувството, когато чувате публиката да скандира името ви?
- Усещането е уникално. Още на олимпиадата за пръв път ми се случи това нещо. Просто те побиват тръпки.
- Докъде можем да стигнем в Световната лига с този състав?
- Не обичам да давам прогнози. Не сме гледали още другите отбори, не знаем те на какво ниво са, в каква форма се намират в момента. По принцип имаме още да израстваме и да коригираме някои неща. Ще се види, не мога да дам ясна прогноза сега. Аз лично искам да стигнем до финалите, но дали ще можем, това е отделен въпрос.
- Играхте с Иран, а сега ви чакат мачове с Франция.
- Много се радвам, че залата е пълна дори и на контрола срещу Иран. Това ни помага много. Просто се вижда разликата в играта ни, когато са тук и ни подкрепят. Оптимист съм за първите мачове с Франция, но мисля, че има още какво да подобрим. Ако изпълняваме указанията на треньора, мисля, че можем да се справим. Не знам в каква форма са французите в момента. Не сме гледали още видео, за да коментирам, но имаме шансове.
- Спечелихте среброто във Франция като капитан на Пари Волей. Имате основна заслуга за успехите на отбора. Какво не стигна, за да бъдете първи?
- Не знам точно какво не ни е достигнало. Няма нещо, което не ни е достигнало, просто смятам, че отборът на Тур беше по-добър от нас. Няма какво друго да кажа, освен че ни превъзхождаха наистина.
- Направихте трансфер в Италия. Вече сте част от отбора на Латина. Какво знаете за този тим?
- Не знам много. Знам къде се намира горе-долу. Знам, че последните години показват едни добри резултати. Не е сред най-претенциозните отбори. Не е сред първите пет или шест, но още по-добре, защото ще имам шанс да играя и да се развивам. Така че смятам, че е един добър избор.

Георги Харизанов, 7 спорт

Още от Волейбол

Виж всички