Официално: Алегри остава начело на Милан

Официално: Алегри остава начело на Милан

Треньорът Масимилиано Алегри остава начело на Милан, стана ясно след продължилата 5 часа среща между него и шефовете на отбора Силвио Берлускони и Адриано Галиани. По принцип договорът на Алегри беше до лятото на 2014 година, но се заговори за смяната му, като тон на тези спекулации даде лично Берлускони. Първо той го "прати" в Рома, а след това започна прековори с Кларънс Зеедорф.

"Никога не сме имали проблеми с Алегри. Продължаваме да си имаме пълно доверие един към друг. Поговорихме си за това какви трансфери да направим и какъв футбол ще играем през следващия сезон", заяви след срещата Берлускони, който често през отминалия сезон сипеше критики именно върху практикувания от Милан стил на игра.

Решението Алегри да остане в Милан поставя въпросителни и върху съдбата на Рома, където до последно го очакваха, но сега ще трябва да насочат избора си към друг специалист. Самият Алегри предпочиташе да остане в Милан и затова до последно не казваше окончателно "Да" на "вълците", тъй като искаше преди това да се види с Берлускони. От Рома предлагаха договор за две години на Алегри срещу 3,5 млн. евро на сезон, но и това не го накара да вземе бързо решение. Трябва да се отчете и ролята на Галиани, който успя да убеди Берлускони да гласува доверие на настоящия треньор.

Не стана ясно обаче дали на Алегри е предложен нов договор. Появиха се слухове за удължаване на настоящия до 2015 година, но те не бяха потвърдени официално.

Според друга неофициална информация на срещата Алегри е представил списък с играчи за привличане. Той иска един централен защитник, двама халфове и една атакуващо крило.Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти