Камило Плачи: Не бих казал точно какви шансове имаме срещу Франция (ВИДЕО)

Камило Плачи: Не бих казал точно какви шансове имаме срещу Франция (ВИДЕО)
Селекционерът на националния ни волейболен отбор Камило Плачи остана доволен след победата над Иран с 3:1 във втората контрола помежду им, която бе последна проверка преди началото на Световната лига, но не се нае да прогнозира какви шансове има България в първите мачове срещу Франция. Ето какво каза Плачи след приятелската среща:

"Много съм доволен от тези контроли, които направихме с отбора на Иран, защото ни помогнаха за посрещане на джъмп флот сервис, което беше основната ни задача. Също така успяхме да тренираме някои ситуации, които ще ни помогнат в играта на блок. Имахме шанс и да играем с повече състезатели. Направихме още една крачка напред към мачовете с Франция, които ни очакват".

"Като всеки млад отбор правим крачки напред, но имаме и възходи и спадове. Припомнете си, че преди една година в отбора имаше играчи като Матей Казийски, Андрей Жеков, Владо Николов, Теди Салпаров, Ники Николов и Теодор Тодоров. Така, че спокойно можем да кажем, че това е съвсем друг млад национален отбор, който е в процес на развитие. Очакваме да се върнат и нашите важни състезатели, които сега отсъстват, които могат да допълнят цялостния облик на отбора и ще ни помогнат да играем по-добре".

"Не бих казал точно какви шансове имаме срещу Франция. Вчера примерно Франция изигра един много силен приятелски мач в Кунео срещу Италия пред 5000 зрители и спечели с 3:1. Показаха, че са един силен мач, но както съм казвал и преди, мачовете са лесни или трудни, когато се играят, а не преди това. Виждате каква беше разликата между първия и втория ден днес. Мисля, че сме готови. Със сигурност, обаче, в следващите дни ще работим върху посрещането ни. Това го правим всеки ден, както отделяме голямо внимание и на блока. От утре ще започнем да построяваме играта си за Франция и как можем да играем по най-добрия начин".

"През ноември се чух с Веласко и още тогава го помолих да направим тези срещи, защото Иран е един от отборите в света, на който джъмп флот сервиса е силен и си помислих, че ще ни бъде много полезно да се подготвим срещу един такъв тим. Трябва да тренираме точно тези ситуации, които ни създават проблеми. Примерно, ако трябва да уча дъщеря ми да кара кола, няма да я накарам да кара на един стадион, където е празно, а ще я пусна в трафика, където има трудностите, които очаква. Същото е тук с посрещането".

"Не сме готови напълно за Световната лига. Имаме още няколко дни за работа и всеки ден се опитваме да подобряваме някакви неща. Да означава, че сме готови означава както да направим нещо голямо, така и да не направим нищо. Но със сигурност направихме крачка напред. Разбира се, че има играчи, които са по-готови и други, които имат физически проблеми, но те са на облекчен режим. Но като цяло утре ще дам списъка с играчи, които ще играят в първите два мача срещу Франция".

СНИМКИ: МАРИН МАРИНОВ, SPORTAL.BG 

ГАЛЕРИЯ от мача БЪЛГАРИЯ - ИРАН 3:1 - ТУК!!!
 

Гледайте най-вълнуващите волейболни двубои от Лигата на Нациите (мъже и жени), на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти