Валдес обясни защо иска да напусне Барса

Валдес обясни защо иска да напусне Барса

Вратарят на Барселона Виктор Валдес потвърди желанието си да напусне "Камп Ноу" през лятото на 2014 година. Каталунският страж свика специална пресконференция, на която обясни причините си за взетото решение. Валдес бе свързван с трансфер във френския Монако това лято, но сподели, че иска да остане още един сезон. Вчера спортният директор на монегаските Вадим Василиев разкри, че на този етап клубът няма намерение да привлича испанеца.

"Иска ми се помоля за извинение за месеците мълчание. Зная, че дължа обяснение на феновете, най-вече на клубните членове (б.р. сосиос) и като цяло на всички. Зная, че дължа обяснение за моето решение да не продължа договора си. Предпочетох да мълча до днес", започна пресконференцията номер "1" на "блаугранас"."Чувствам, че моето време в Барселона приключва с договора. Вече 20 години съм тук и напрежението, което носи тежестта на фланелката е твърде голямо. Смятам, че клубът ще има достатъчно време, за да намери достоен заместник. Информирах клуба през януари, когато ми предложиха нов договор", обясни основните си аргументи вратарят.

"Повтарям, дължа всичко на точи клуб. Няма да позволя на никой да спекулира с фнансови цифри. Затова казах на клуба, че няма да обсъждам нов договор с каквито и да било финансови параметри. Казах на клуба, че решението ми е твърдо и не подложи на разглеждано", категоричен беше Виктор.

"Идеята е да изпълня договора си, но трябва да търсим възможно най-доброто решение. Моето желание е винаги Барса да печели. (...) Нямам усещането, че мачът с Малага ще е последният ми мач. (...) Без съмнение се чувствам оценен тук. Аз съм един от отбора. Не се чувствам желан, чувствам се обичан тук", призна легендата на "лос кулес".

На пресконференцията присъстваха другите трима капитани Карлес Пуйол, Чави Ернандес и Андрес Иниеста. Не се появи обаче никой от клубните шефове. Триото не взе думата, а се яви единствено като подкрепа на Валдес.

Още от Футбол свят

Виж всички