Фондация “Димитър Бербатов” ще награди победителите от Клуб 2012 на “Успелите деца на България” в Деня на детето

Фондация “Димитър Бербатов” ще награди победителите от Клуб 2012 на “Успелите деца на България” в Деня на детето

Димитър Бербатов ще отличи най-добрите от Клуб 2012 на „Успелите деца на България” по време на юбилейната пета церемония на 1 юни 2013 г. в Народен театър „Иван Вазов” - София. На церемонията са поканени всички деца от Клуб 2012 г., партньорите и приятелите на фондацията.

През петата кампания за 2012 г. на проекта „Успелите деца на България”, 603 номинации бяха одобрени според административните изисквания. Те са представени в уебсайта на проекта, където постъпваха и номинациите http://dberbatov.org/projects/nagradi/nominees. Децата, попаднали в Клуб 2012, са от 88 големи и малки населени места в страната. Най-много са представителите на София, следвани от Варна, Пловдив, Русе, Габрово и Бургас.

Журито оценяваше номинациите през целия месец април. Негов председател и експерт в област Наука и тази година е проф. Сава Гроздев - доктор по математика и доктор на педагогическите науки, председател на Асоциацията за развитие на образованието, член на УС на Съюза на математиците в България, председател на секция “Математика” към Съюза на учените в България. Експерт в областта на спорта отново е г-н Едуард Папазян, който от години оглавява секция „Спорт” на вестник „24 часа”. Оценяващ изкуствата и тази година е г-жа Тотка Иванова, държавен експерт в дирекция „Достъп до образование и подкрепа на развитието” в Министерството на образованието, младежта и науката. Освен посочените експерти, журито включва и трима представители на фондацията, в това число и Димитър Бербатов.

Областите, в които децата (сами или чрез друг) можеха да кандидатстват със своите отличия за 2012 г., бяха Изкуства, Наука и Спорт. Възрастовите категории, в които се класират, са три: ученици от I до IV клас, от V до VIII клас и от IX до XII клас. Традиционно участват и деца, които посещават български училища зад граница.

Навършващата пет години на 7 април 2013 г. Фондация “Димитър Бербатов”, се утвърди като близък приятел на младите таланти на България. Пример за това са многобройните номинации на успехи, които всяка година журито разглежда.

Целта на годишните “Награди за успелите деца на България” е да отдаде дължимото на децата, спечелили със своя талант и труд призови отличия в наши и международни конкурси и да поощри изявените деца като стимулира тяхното развитие. Проектът възпитава в уважение към успеха, усърдие, целеустременост, желание за изява и самоусъвършенстване, както и в отношение към филантропията. Димитър Бербатов и екипът на Фондацията се надяват, че тези деца един ден ще подкрепят социално слабите, както и талантите, които идват след тях.

Проектът “Награди за успелите деца на България” традиционно се осъществява със съдействието на Министерството на образованието, младежта и науката и Асоциацията на българските училища в чужбина. Официални медийни партньори на кампания 2012 са bTV Media Group, БГ Радио, вестник „Труд” и вестник „АзБуки”.

Всяка година про-боно за Фондацията работят ПР агенция „Юнайтед Партнърс” и агенция e-marketing.

Повече за проекта може да прочетете на уебсайта: http://dberbatov.org/projects/nagradi/ или на Фейсбук страницата: http://on.fb.me/QFD3NB

 

За Фондация “Димитър Бербатов“: 

Фондация “Димитър Бербатов” е основана с Учредителен акт на дарение от 07.04.2008 г. от Димитър Бербатов, воден от желанието си да допринесе за личностното усъвършенстване и реализация на децата на България.

Основната мисия на Фондацията е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света. Фондацията се самоопределя за осъществяване на дейност в обществена полза. Тя е неправителствена, нерелигиозна и политически независима обществена организация.

Още от БГ Футбол

Виж всички