ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Новото BMW М5: Във върхова форма и с повече иновации от всякога

Новото BMW М5: Във върхова форма и с повече иновации от всякога
Продажбите на обновения мощен седан от BMW M GmbH започват през юли 2013 г. с нов акцент в дизайна, допълнителен пакет Competition за още по-впечатляваща динамика и разширен избор от опции от BMW Individual и BMW ConnectedDrive.

Успоредно с премиерата на новите модели BMW Серия 5 Седан, BMW Серия 5 Touring и BMW Серия 5 Gran Turismo, най-успешният модел на BMW M също ще бъде внимателно преработен. Прецизният дизайн подчертава характерната за M атлетичност и предизвикателното излъчване на новото BMW M5, а допълнителният пакет Competition, новото оборудване и по-богатият избор от опции от BMW ConnectedDrive разкриват иновативния му характер.

BMW M5 се задвижва от 4,4-литров V8 двигател с M TwinPower Turbo технология и максимална мощност от 412 кВт/ 560 к.с. В съчетание със 7-степенна скоростна кутия M с двоен съединител, активен M диференциал на задния мост и специфична за модела технология на окачването за отлична динамика благодарение на опита на M GmbH в сферата на автомобилните състезания, този високооборотен двигател гарантира изключително динамика при шофиране.
За още повече мощ и прецизност, като допълнителна опция се предлага и новият пакет Competition, който разкрива съвършено ново измерение на динамиката в запазения стил на BMW M. С него мощността на високооборотния двигател V8 с технология M TwinPower Turbo се повишава с 11 кВт до 423 кВт/ 575 к.с. Освен това от месец март 2013 г. като опция се предлагат и новоразработените въглеродно-керамични спирачки M.
 
Галерия:
 

Особено забележителна иновация във външния вид на BMW M5 е "бъбрековидната решетка", която вече включва обозначение на модела и чиито пластини са в унисон с дизайна на алуминиевите джанти с двойни спици. Предлагат адаптивни LED светлини, които излъчват изключително ярка бяла светлина от само два светодиода, разположени хоризонтално по средата на светлинните пръстени.

Типичното усещане за M е налице и при кожения волан, чийто нов дизайн включва елементи от джантите с двойни спици. Интериорът на седана се отличава с по-голямо отделение за съхранение в подлакътника в централната конзола. Контролният дисплей на предлаганата като част от стандартното оборудване операционна система iDrive вече е с хромирани елементи. За пръв път като опция се предлага контролер със сензорно поле за писане, което позволява въвеждане на символи, при задаване на дестинация в навигационната система.

От месец юли BMW Individual предлага богата гама от нови екстериорни цветове за BMW M5 (Pure Metal Silver, Pyrite Brown - кафяв металик, Frozen Blue - металик и допълнителни матови оттенъци), както и екслузивни цветове на кожения салон (Cashmere Beige и Nutmeg). С Pure Metal Silver на BMW Individual например каросерията придобива дълбок, брилянтен блясък. Този уникален цвят металик се дължи на комбинация от специален пигмент и боя на водна основа. Добавените изключително фини алуминиеви частици гарантират, че повърхността ще е еднакво бляскава навсякъде. В зависимост от зрителния ъгъл частиците създават контраст между тъмните и светлите части и акцентират повърхностите на каросерията. Тази боя подчертава още по-силно линиите и контурите на модела и добавя удивителни нюанси към дизайна на автомобила.

Новият Асистент за шофиране съчетава функциите за предупреждение за напускане на пътното платно и предупреждение за сблъсък. Поставената върху предното стъкло камера следи за превозни средства и пешеходци и предоставя на водача визуални и звукови предупредителни сигнали, ако засече опасност от сблъсък. В критични ситуации системата подготвя и задейства спирачната система при опасност. Асистентът за дълги светлини без заслепяване сега се предлага като опция за BMW M5, докато системата за Предупреждение за смяна на пътното платно вече може да се използва при скорости от 20 км/ч.
 
Източник: BMW Group България
Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти