В Русия: Шампионът Зенит иска Бербатов

В Русия: Шампионът Зенит иска Бербатов

Актуалният все още шампион Зенит (Санкт Петербург) проявява сериозен интерес към българския голмайстор на Фулъм Димитър Бербатов. Информацията е на местния вестник "Известия", който твърди, че 32-годишният българин е втората най-сериозна цел на питерци за тяхната лятна селекция. Първи избор за Лучано Спалети е младият сърбин Марко Арнаутович от Вердер (Бремен), но доказалият се като голмайстор в големи първенства Бербатов е в списъка на италианеца.

Oт редакцията на вестник "Известия" са открили за коментар и мениджъра на Бербатов Емил Данчев, който не отрича за интерес от страна на Зенит към неговия клиент. "Интересът на руските клубове към Бербатов е от много отдавна и продължава и до днес. Руският шампионат се развива непрекъснато и в скоро време ще бъде един от водещите в Европа. Всеки добър футболист има интерес да играе в Русия. Много неща ще зависят от това кой е мениджър на Фулъм през лятото, но в момента няма преговори за негов трансфер", коментира Данчев пред изданието.

Смята се, че цената, която Зенит ще трябва да плати за Бербатов е около 7 милиона евро, което е повече, отколкото Фулъм извади за него през миналото лято.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти