Истинският Етър стана на 89 години

Истинският Етър стана на 89 години

На 24 април 2013 г. се навършват 89 години от основаването на ФК „Етър”. Едва ли хората, решили в една от стаите на сегашния Факултет по изобразително изкуство да създадат клуба, са предполагали какво ще се случи в следващите десетилетия. Може би преди 89 години само най-големите мечтатели са вярвали, че „Етър” ще бъде шампион на България, ще играе със силни европейски клубове, ще даде на родината някои от най-добрите футболисти, ще всява респект из цялата страна.

Сега обаче вече можем да кажем, че това е факт. Колкото и да е трудна ситуацията в момента, никой не може да отнеме спомените на великотърновци. Спомени за безброй футболни битки и велики победи. Шампион на България, носител на купите на БФС и ПФЛ, участник в КЕШ, победител в групите на „Интертото”, основен принос за незабравимото американско лято...

Днес е много трудно. ФК Етър няма мъжки отбор, а поддържа две формации в детско-юношеските първенства. Последните събития в другия клуб в града, носещ Етър в името си, пък доведоха до това навсякъде да се подиграват на великотърновския футбол. От следващия сезон може би ще се променят много неща и дано те са положителни за ФК Етър. Защото последните 10 години не са първият тежък период в дългата история на клуба, но е крайно време той да се завърне там, където му е мястото – сред най-добрите.

Още от БГ Футбол

Виж всички