Новото Maserati Ghibli дебютира в Китай

Новото Maserati Ghibli дебютира в Китай

Ghibli, най-новият член на италианското семейство Maserati, бе представен пред публиката на автомобилното изложение в Шанхай. За първи път няколко снимки на новия модел видяхме преди две седмици, а днес всичко е официално.

Още веднъж най-важното: Ghibli е първият модел на Maserati, който ще трака по улиците с дизелов двигател. Предлага се и бензинов в два варианта, но за тях след малко. Моделът  е по-спортна и компактна алтернатива на луксозната Quattroporte. Ще излезе на пазара в началото на следващата година.

"Печката" е с 3-литра работен обем, V6 конфигурация и два турбокомпресора. Мощността на версията е 275 кс, а въртящият момент 600 Нм. Разходът също е революционен в историята на италианците - 6 литра при 100 км смесен пробег. Ускорението от място до 100 км/ч се покрива за 6.3 сек.

Бензиновите версии ще се предлагат с новия V6 с два турбокомпресора и 3 литра работен обем, разработен от братовчедите Ferrari. Мощността на първия е 330 кс, а въртящият момент е 500 Нм. Разходът и тук е много нисък в сравнение със стария атмосферен V8 - 9.6 литра на 100 км, а ускорението до 100 км/ч е 5.6 секунди.

Топ версията Ghibli S отново разчита на същия V6 с два турбокомпресора и 3 литра работен обем, но с увеличена мощност до 410 кс при 5500 обр и 550 Нм въртящ момент още при 1750 обр. Ускорението до 100 км/ч се покрива за 5 секунди, а максималната скорост е 285 км/ч.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти