Бепе Марота: Юве се нуждае от време и пари, за да спечели Шампионската лига

Бепе Марота: Юве се нуждае от време и пари, за да спечели Шампионската лига

Генералният директор на Ювентус Бепе Марота заяви, че "Старата госпожа" се нуждае от още време и пари, за да триумфира в Шампионската лига. Торинци приключиха участието си този сезон на четвъртфиналите в най-престижния европейски клубен турнир, като бяха елиминирани от германския гранд Байерн (Мюнхен).

"Теорията, че феновете на Ювентус ще трябва да се задоволят с успехите на отбора в Италия в следващите 3-4 години, е вярна. Нека не забравяме, че се намираме в началото на един нов цикъл. Ако погледнете състава ни отпреди три години, ще видите, че сега в отбора са само четирима от старата гвардия - Джиджи Буфон, Джорджо Киелини, Паоло Де Челие и Клаудио Маркизио. На Ювентус му е нужно време, за да си върне старата слава", сподели пред "Тутоспорт" Марота.

"Във финансово отношение много неща се промениха през последните 10 години. Някога италианските клубове бяха най-богати, но сега нещата са различни. Току-що приключихме нашето приключение в Шампионската лига и си даваме сметка, че се нуждаем от време и пари, за да съкратим разликата между нас и големите европейски отбори", каза още Марота.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти