Амкар привлече конкурент на Захари Сираков

Амкар привлече конкурент на Захари Сираков

Полският защитник Дамиан Збозиен е поредното ново попълнение на Амкар. 24-годишният футболист беше привлечен от Пиаст Гливице срещу 200 000 евро. Бранителят сложи подписа си под договор за 2,5 години, а медиите в Полша разкриха, че месечната му заплата в тима от Перм ще е 15 000 евро.

"Сега за мен най-важното е да се адаптирам към стила на игра в Русия и да науча езика", коментира Збозиен, който е смятан за бъдещ заместник на Захари Сираков.

Преди него, Амкар се опита да купи Даниел Георгиевски от Стяуа, но македонският национал отклони предложението. Руснаците бяха готови да плащат на десния бек 400 000 евро годишно.

"Моментът не е подходящ за трансфер. Искам да довърша сезона със Стяуа и да направим дубъл. Ако от Амкар толкова много ме искат, да заповядат отново през лятото", каза Георгиевски.

В същото време Амкар разгроми с 3:0 литовския Атлантас в контрола, играна в Турция. Головете отбелязаха Фегор Огуде, Иван Соловьов и Мартин Якубко. Благой Георгиев остана на терена цял мач, Захари Сираков игра до почивката, а Георги Пеев се появи в 56-ата минута.

Още от Футбол свят

Виж всички