Истината за Иван Стоянов и причината футболистът да не може да се разбере с Домусчиев за раздялата

Истината за Иван Стоянов и причината футболистът да не може да се разбере с Домусчиев за раздялата

Причината футболистът на Лудогорец Иван Стоянов до този момент да не е разтрогнал договора си с клуба се крие в желанието му да получи неустойка. На среща с бившия играч на ЦСКА, собственикът на "орлите" Кирил Домусчиев му е предложил да разтрогнат контракта по взаимно съгласие. Стоянов нямал нищо против да приключи трудово-правните си взаимоотношения с Лудогорец, но е поставил едно условия. То било да получи неустойка от две заплати, научи Sportal.bg.

Босът на разградчани обаче категорично отказал да изпълни искането на племенника на Йодан Лечков. На този етап нито Домусчиев, нито Стоянов възнамерявали да дават заден ход. Двете страни много добре разбирали, че не става дума за чак толкова много пари, но считали въпроса за принципен. Въпреки всичко запознати с делата в Лудогорец твърдят, че по-скоро Стоянов ще отстъпи, тъй като в противен случай няма да играе до лятото, когато му изтича настоящият контракт. Не е тайна, че ЦСКА чака футболиста с отворени обятия.

Нашата медия научи, че преди да се стигне до споровете със Стоянов, ръководството на шампиона на България доста е размишлявало дали да му предложи нов договор. В крайна сметка босовете на "зелените" са решили да не го правят, поради две причини. Първата е слабата форма на играча през есенния полусезон, а втората - голямата заплата и бонусите, които прибира Стоянов при всеки изигран мач и спечелена точка.   

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти