В Испания: Дълги години Димитров ще се пита къде е сърцето на Надал

В Испания: Дълги години Димитров ще се пита къде е сърцето на Надал

Испанските медии отбелязват с възхвала към Рафаел Надал тежкия мач на световния номер 1 срещу българина Григор Димитров. На Пиренеите са категорични, че Рафа е успял да спечели въпреки множеството физически проблеми и изоставане в двубоя. "След три часа и 37 минути на драма и страдание гръмогласните българи на "Род Лейвър Арена" млъкнаха. Годините ще минават и някъде в България или в Америка, със или без своята приятелка Мария Шарапова, друг българин - Григор Димитров, Бейби Федерер, ще се пита къде е сърцето на Рафаел Надал Парера", започва материала си изданието.

"Димитров се изправи срещу един Надал с ранена ръка и превързан крак, но не и с ранено сърце. С голямо сърце и иннстинкт за оцеляване Рафа успя да избяга от бесилката и да се спаси от българските бунтовници", написа метафорично "АС".

Другото популярно спортно издание на полуострова - това на вестник "Марка", се изказа хвалебствено за Григор. "Григор Димитров напомня за най-добрите години на Роджър Федерер. (...) Българинът се доближи до съвършенството в първия сет най-вече с изпълненията си от сервис", написа "Марка".

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Тенис

Виж всички