Родик за жегата в Мелбърн: Плаща ни се, за да играем при всякакви условия

Родик за жегата в Мелбърн: Плаща ни се, за да играем при всякакви условия

Отказалият се от професионалния тенис през 2012 година Анди Родик коментира актуалната през последната седмица тема за жегата в Мелбърн и условията, с които състезателите трябва да се справят на Откритото първенство на Австралия. Според американеца високите температури са част от надпреварата и не трябва да се обръща чак такова внимание на това.

"Струва ми се забавно, че всеки път, когато се играе в Австралия, всички са изненадани колко е горещо, заяви Родик. - Смешно е, че тези, които са добре подготвени, никога не се оплакват. По вида на Роджър човек никога няма да познае, че е толкова топло. Няма да видите Рафа да се оплаква или да показва, че му е горещо. Нито пък Новак. Честно казано аз мразех моментите, в които пускаха покрива. Бях подготвен за жегите, но в моментите, в които покрият корта, все едно турнирът вече е друг. Дали трябва да се прави нещо специално, когато е толкова топло и тенисистите се оплакват? Не знам. Лично аз не мисля, че трябва. Като спортисти ние караме телата си да правят неща, които не са нормални. Според мен точно за това ни се плаща. Когато човек играе на слънцето, е брутално. Това е така. Имаш чувството, че си в сешоар, но това е част от спорта.  Всеки турнир от Големия шлем е уникален и те изправя пред предизвикателства, с които трябва да се справиш", обясни философски бившият номер 1 в света и шампион от US Open през 2003 година.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Тенис

Виж всички