Гледай на живо

Поражения за Берое и Славия, равенство на сметката на Локо (София) и всички новини около българските тимове в Турция

Хайнкес за "Златната топка": Швайни, Робен и Мюлер също можеха да са тук

Хайнкес за "Златната топка": Швайни, Робен и Мюлер също можеха да са тук

Бившият треньор на Байерн (Мюнхен) Юп Хайнкес говори преди церемонията по връчването на "Златната топка" за най-добър футболист и най-добър треньор на изминалата година. В Цюрих оттеглилият се специалист бе в компанията на колегата си от Борусия (Дортмунд) Юрген Клоп. Другият номиниран - сър Алекс Фъргюсън, не присъства по лични причини.

"Кой е най-съкровеният ми футболен миг? Требълът с Байерн ми е специален, но не само той. За мен специална е 1965 година, когато дебютирах като футболист в отбора на Борусия (Мьонхенгладбах). Важна беше и годината, в която приключих с футболната си кариера. Важна беше е 2013-а заради успехите с Байерн", започна пресконференцията 68-годишният спец.

"Ключът към успеха? Трябва да се работи в правилния клуб. Комуникацията между отделните звена е много е важна. За успехите от миналата година от изключително значение беше комуникацията между играчите. Те се уважава, разбираха се много добре. Имаха прекрасна самодисциплина като индивидуалности и като отбор", отбеляза той.

Запитан кой според него трябва да спечели "Златната топка" при футболистите, Хайнкес отговори дипломатично: "Вярвам, че журито ще даде отговор на този въпрос. За мен тук са трима футболисти, които наистина заслужават тази чест. Тук можеха да са още Швайни, Робен, Томас Мюлер, те също направиха много през 2013 година".

Според предварителните прогнози именно Хайнкес ще бъде избран за най-добър треньор.

Снимки: Getty Images/Guliver

Още от Футбол свят

Виж всички