Рибери: Ще открадна "Златната топка", ако не ми я дадат

Рибери: Ще открадна "Златната топка", ако не ми я дадат

Съзнанието на Франк Рибери е обзето само с мисълта за предстоящото връчване на "Златната топка". Френският мотор на Байерн (Мюнхен) спори за ценния трофей с Кристиано Роналдо и Лионел Меси, като името на победителя ще стане ясно в понеделник. "Ще я открадна, ако не ми я дадат", пошегува се Рибери.

За пореден път 30-годишният футболист коментира, че той заслужава да бъде отличен. "Постигнах всичко. Нямаше какво повече да направя. Играх във всички мачове, вдигнах всички купи и бях с решителен принос", заяви Рибери пред "Екип".

"Меси и Роналдо са велики играчи, които вкарват много голове, но нека да не се сравняваме по тези показатели, защото сме различни по стил. Опазих се от контузии и се представях на постоянно високо ниво. Уверен съм, че имам големи шансове. Сега или никога - все пак съм на 30 години", добави Рибери.

Ако спечели, французинът обеща да посвети трофея на жена си и баща си. "Добре съм, не мисля постоянно за топката, нямам нужда от приспивателни. Отличието би било моят реванш за всичко, което изстрадах. Нещо изключително. А какво ще стане, ако не спечеля? Животът си продължава, няма да прекратя кариерата си - дори напротив. Искам да се забавлявам с Байерн и отново да вдигна всички купи. Освен това се надявам да направя силно Световно първенство с Франция", завърши футболистът.

Още от Футбол свят

Виж всички