На Меси сега му е ред да говори на терена

На Меси сега му е ред да говори на терена

Завръщането на Лионел Меси на терена след двумесечно отсъствие повдига доста очакванията. Има интерес да се знае колко мачове ще са му нужни, за да бъде пак онзи смъртоносен играч, който прави разликата. Същото се очаква призракът на контузиите да остане окончателно забравен. Трябва да се види и как ще разреши Херардо Мартино въпроса с титулярите и мястото сред тях на Бълхата, както и кой ще бъде жертваният. И, най-вече, се очаква появата му да подсили представянето на отбора преди навлизането в най-важната фаза от сезона, когато се решават трофеите – от днес до май.

Казано с други думи, на Меси сега му е ред да говори на терена, да си върне голмайсторската аура и да стане отново предишният себе си. Важно е да се изтъкне доброто представяне на съотборниците му по време на дългото му отсъствие, тъй като бе удържано водачеството в Ла Лига и бе спечелено класиране за осминафиналите на Шампионската лига като победител в групата.

За първи път травмата от месизависимостта бе преодоляна с Отличен (6) и при тези похвали не можем да забравим ролята на треньора, извадил оптималното от своя състав. Барса без Меси поддържаше курса, Барса с Меси трябва да се цели във всичко. И в този смисъл усещанията, които оставя аржентинският гений на тренировките, няма как да са по-добри. Завърна се гладен за футбол, жаден за изкачване отново на трона си, за това да даде да се разбере, че при неговите 26 години най-добрите му времена тепърва предстоят.

НОВИЯТ ДОГОВОР

Завръщането на Лео се играе на два фронта: на терена и в кабинетите, т.е. в битка за трофеи и за подобрение на договора. Ако нещата се свършат добре, преговорите ще вървят коректно, без изтичане на информация – само официална снимка при подписването.

Хорхе Меси, като агент на сина си, ще обсъжда темата направо с президента Сандро Росел. След това адвокатите и хората от техническото ръководство ще се нагърбят да редактират новия контракт, в който ще бъдат включени нови клаузи, оправдаващи увеличението във финансово отношение.

Отсега е ясно, че двете страни, за доброто на Барса и доброто на Меси, са осъдени да се споразумеят. В ничий интерес не са дългите и полемични преговори. Ако досега винаги щом са актуализирали договора са се споразумявали, нищо не ни кара да мислим, че сега могат да изникнат финансови неразбирателства, въпреки че исканото от бащата на играча увеличение е значително. Всичко, което може да се уреди с пари, не представлява неразрешим проблем.

Джосеп Мария Касановас, “Спорт”

Още от Футбол свят

Виж всички