Дълговете на Левски удариха 6 млн. лева

Дълговете на Левски удариха 6 млн. лева

Шест милиона лева са достигнали задълженията на Левски, изчисли"Преса". Финансовата криза в "синия" клуб е обществена тайна, но размерите й вече достигат застрашителни размери в навечерието на 24 май, когато Левски празнува вековен юбилей.

Най-тежко е положението около строителството на сектор "А", което беше определено като приоритет №1 през настоящия сезон. Липсата на средства обаче може да остави феновете без най-големия обещан подарък.

Фирмата изпълнител на практика е замразила обекта заради неразплатени 4,5 млн. лева. Вероятността работници и техника да бъдат изтеглени е реална. Членът на УС Иво Тонев призна за забавени плащания и уточни, че се е разбрал със строителите да продължат работа, макар и със символични обороти до края на януари.

Собственикът Тодор Батков пък безуспешно търси начин да уреди кредит, за да продължи строителството. В същото време има забавени заплати към играчите, както и натрупани неустойки на бивши футболисти и треньори. Дължат се и пари за трансфери.

Батков не скри, че клубът се нуждае от 2 млн. лева, за да оцелее до април. Средствата могат да дойдат единствено от продажбата на футболисти, което не се нрави на феновете. Първата сделка вече е факт - Левски се раздели с таланта Антонио Вутов, който отиде в Удинезе. Работи се и за трансфер на холандеца Гари Родригес.

"Преса"

Още от БГ Футбол

Виж всички