Бенфика прекръства "Луш" на "Еузебио" (галерия)

Бенфика прекръства "Луш" на "Еузебио" (галерия)

Лисабон се сбогува с Еузебио - своя любим футболен син. Митът на португалския футбол бе кремиран в понеделник, след като кортежът с тялото му мина из столицата на Португалия за почит. Шествието продължи часове преди кумирът да стигне до края на пътя си.

Еузебио - Перлата от Мозамбик, Черната пантера или просто един от най-великите във футболната история, си отиде на 71 г. в неделя. Над 120 000 са минали на поклонение през стадион “Луш” в неделя и понеделник сутринта. Горе-долу толкова е капацитетът на стадиона...

Бенфика обмисля да прекръсти арената на “Еузебио” в чест на най-великия си играч. Предложението ще бъде обсъдено на заседание на управителния съвет през февруари. Няма смисъл да се питат феновете. Тяхното мнение е ясно.

“Не сме тук да се сбогуваме, а да ти кажем “благодаря”,” пишеше на транспарант, оставен до статуята на легендата на стадиона. Официалният клуб на привържениците на отбора го бе изготвил.

УЕФА обмисля да отбележи сбогуването с великия португалец и на 24 май. Тогава точно на стадиона в Лисабон е финалът в Шампионската лига. Еузебио е печелил трофея през 1962 г. с Бенфика.

А и обявените в нелегалност ултраси от групировката “Ноу нейм бойс” намериха начин да изпратят идола. Хора от радикалната крайнодясна фракция на агитката на Бенфика написаха с цветя на стадиона в нощта срещу понеделник: “Ти си нашият крал.”

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОКЛОНЕНИЕТО НА "ЛУШ"

Още от Футбол свят

Виж всички