Моуриньо: Еузебио беше човекът-футбол

Моуриньо: Еузебио беше човекът-футбол

Великият футболист Еузебио ще остане в паметта на всички португалци като една от най-ярките и влиятелни личности в най-новата история на страната, заяви мениджърът на лондонския Челси Жозе Моуриньо по повод смъртта на легендата. Както е известно, футболист номер 1 на Европа за 1965-а година почина тази нощ от сърдечна недостатъчност.

"Еузебио беше един от най-изтъкнатите и известни португалци на нашето време. И именно като един безспорен авторитет той ще бъде запомнен. За всички нас това е една голяма загуба. Всеки знае какво е футболът в нашата страна- няма човек, който да не се вълнува. А Еузебио беше човекът-футбол, обяви още мениджърът на Челси.

Най-популярният играч в момента в страната- Кристиано Роналдо, пък написа рано сутринта в страницата си във Туитър "Най-великият за всички времена Еузебио си отиде". "Вечна памет. Почивай в мир, пише още Кристиано, като е добавил и своя снимка с легендата.

"За съжаление няма как да съм го гледал на живо, но на записи- много пъти. Чел съм и съм слушал какво впечатление е предизвиквал още със стъпването си на терена. Загубата му е загуба не само за португалския футбол, но и за световния, защото той беше световна звезда, обичана от всички, каза още Роналдо.

Още от Футбол свят

Виж всички