Батков към Йовов: Звънни на Гара Дембеле и го връщай на "Герена"

Батков към Йовов: Звънни на Гара Дембеле и го връщай на "Герена"

Собственикът на Левски Тодор Батков разкри, че е дал нареждане на спортния директор Христо Йовов да се свърже с бившата звезда на клуба Гара Дембеле и да го върне на "Герена".

"В момента са трудни времената за нас, но съм готов да се направи компромис за Гара. Аз нямам връзка с него, но ще поръчам на Йовов да го намери и да се опита да го върне на "Герена". Вярно е, че Гара има своите особености в характера, но това бе извън тренировъчния процес, където бе безупречен. Ако знаете само колко пъти са ми звънял от дискотеки и районни управления заради него. Колко нощи аз не спах. Вие знаете само за половината от случките. Все пак аз много го харесвам и ако не е свършил с футбола, искаме да си го върнем. Вярно е, че във Фрайбург, където го продадохме взимаше три пъти повече пари от тук, но сме готови да направим усилие", каза Батков.

Босът на "сините" разкри още на какви постове се търсят играчи за втората част на сезона. Клубът търси двама централни защитници, един ляв бек, един плеймейкър, който да замести Антонио Вутов, който заминава към Удинезе и евентуално още двама офанзивни футболисти.

Освен това Батков разкри, че осем от юношите на клуба започват подготовка с първия тим на "сините". Също така вече няма да се подписват скъпи договори с чужденици, които не показват нужните качества, а ще има повече бонуси в зависимост от представянето им.

"Осем момчета от школата започват за постоянно да се подготвят с мъжете. С Антонио Вутов щяха да са девет, но той най-вероятно няма да остане. Те ще са твърдо в първия отбор, а не нонстоп да се местят от първия отбор към юношите и обратно. Също така спираме да даваме луди пари за играчи, които не дават нищо. Ще имаме по-малки разносики по заплати и повече бонуси в зависимост от представянето", обясни Батков.

Адвокатът призна, че финансовата ситуация на клуба не е никак добра и се нуждае спешно от един милион евро, за да бъдат посрещнати текущите разходи.

"През миналата година бяха похарчени седем милиона евро за отбора, което е абсолютен рекорд. Сега имаме спешни плащания и ни трябва един милион", допълни Батков.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички