Пици: Сравнявам се с Гуардиола

Пици: Сравнявам се с Гуардиола

Аржентинецът Хуан Антонио Пици беше представен официално днес като старши треньор на Валенсия. Бившият нападател замени уволнения Мирослав Джукич, като за една седмица начело на "прилепите" временно беше Нико Естевес. "Чувствам се горд, че Валенсия избра мен. Дано имаме успехи, които клубът заслужава", заяви 45-годишният специалист.

"Спомням си, когато пристигнах в Сан Лоренсо, ситуацията беше много по-лоша от тази във Валенсия. Уверени сме, че с работа можем да постигнем успехи. (…) Зная, че клубът може да бъде продаден, но съм съсредоточен върху спортно-техническата част", довери той.

"Първо трябва да се запозная със състава и в рамките на месец ще разберем дали имаме нужда от попълнения. Не мога да искам невъзможни неща. Не съм искал никого", призна Пици.

Относно стила на "бланкинегрос" заяви: "Иска ми се да владеем топката, да пресираме здраво, за да си я връщаме. (…) Историята на Валенсия ни задължава да сме сред фаворитите. (…) Шампионската лига? Сега имаме други задачи. Не са искали от мен да играем задължително в Шампионската лига".

"Сравнявам се с Гуардиола и неговия начин на игра", каза още Хуан Антонио Пици, чийто договор е до лятото на 2015 година.

Снимки: Getty Images/Guliver

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти