България победи с 4:1 Франция в контрола по волейбол за жени

България победи с 4:1 Франция в контрола по волейбол за жени

България победи Франция с 4:1 (25:21, 30:28, 25:20, 22:25, 25:8) в контролна среща по волейбол за жени, като треньорските щабове на двата отбора се разбраха преди мача контролата да се играе в пет гейма. Българките поведоха с 3:0, но съгласно договорката между треньорите се играха още два гейма независимо от резултата. Това е проверка на българския женски национален отбор преди световните квалификации в Самоков от 3 до 5 януари следващата година.

На днешната контрола в "Арена Самоков" имаше и около 300 любители на волейбола, като се очаква техният брой да се увеличи в залата по време на световните квалификации.

Селекционерът на българския национален отбор Марчело Абонданца започна със следния стартов състав: Лора Китипова, Емилия Николова, Елица Василева, Добриана Рабаджиева, Христина Русева и капитана Страшимира Филипова. На поста либеро започна Жана Тодорова.

Най-добре от българските волейболистки се представиха Емилия Николова (2 блокади, 38 % в атака) и Христина Русева (1 ас, 5 блокади, 62 % в нападение), които направиха по 14 точки. 13 точки добави Елица Василева (1 блокада, 43 % в нападение). От отбора на Франция най-резултатна бе Елен Шлек с 24 точки (2 блокади, 58 % в нападение).

Утре двата национални отбора - на България и на Франция, ще играят нова контрола в "Арена Самоков".

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти