Сколари: Бразилия ще е световен шампион

Сколари: Бразилия ще е световен шампион

Луис Фелипе Сколари е повече от уверен, че воденият от него отбор на Бразилия ще спечели Световното първенство догодина. Сколари заяви след вчерашната победа с 5:0 над Хондурас в поредна контрола, че неговият отбор е фаворит и на по-високо ниво от останалите основни претенденти. Сколари вече има опит от 2002-а година, когато изведе Бразилия до петата световна титла, а сега ще може да види талантите на страната-домакин в още една проверка- във вторник с Чили в Торонто. Освен този мач, Бразилия ще изиграе само още една контролна среща преди селекционерът да обяви състава за Мондиал 2014.

"Бразилия ще бъде Световен шампион, уверено заяви Сколари след проверката с Хондурас, която се състоя в Маями. Иначе страната за втори път приема най-големия спортен форум след 1950-а година.

"Победата дойде по-трудно, отколкото изглежда, но ми помогна да видя истинския потенциал, който имаме. Сега вече имам ясна визия за нашия отбор. Всичко вече е на мястото си", каза още той.

Треньорът се върна на селекционерския пост миналата година, като пое отбора от Мано Менезеш, уволнен заради слабо представяне в контролите и на олимпийския футболен турнир в Лондон през 2012-а. Веднага след като беше назначен се видя подобряване на играта още на турнира за Купата на Конфедерациите и в следващите 12 мача постигна 11 победи.

"Сега той отказва сравнения с отбора от 2002-а. Този отбор в момента е много по-млад, няма опита на онези играчи. Но повечето от тях са динамични момчета, което е необходимо в днешно време. И затова аз поех поста отново - защото съм на 100 процента сигурен, че ще спечелим световната титла догодина".

Още от Футбол свят

Виж всички