Петър Дочев: Разочарован съм от съдийството в мача с Левски

Петър Дочев: Разочарован съм от съдийството в мача с Левски

„Имаме страхотна публика, която не само напълни залата, но и не спря да ни подкрепя в най-трудните моменти от мача срещу "Левски", дори когато губехме в резултата” – това заяви старши треньорът на  женския отбор на Казанлък Волей (Казанлък) Петър Дочев, след домакинската загуба с 0:3  от Левски в дербито на третия кръг от шампионата в женската Национална волейболна лига на България. 

„Разочарован съм от съдийството, реферите определено повлияха върху развоя на мача. Когато има дерби като двубоя с Левски, очакваме Съдийската комисия да праща опитни съдии, каквито безспорно има, а не рефери, които да се учат на нашите мачове. Първенството не е училище”, каза още  Петър Дочев. 

Междувременно клубното ръководство на Казанлък Волей  е обмисляло възможността да подаде официална контестация срещу спорното съдийство в дербито със  Сините. В последния момент обаче шефовете на Розите са се отказали от това си намерение, за да не рефлектира това върху отбора и върху бъдещите му резултати.

„Не го направихме, за да не се превърнем в мишена за реферите в бъдеще”, призна още Дочев. 

Според него отборът на Казанлък Волей  все още няма необходимия облик. Основната причина за това е късното присъединяване на украинската разпределителка Наталия Клименова, която тренира с тима едва от две седмици.

„В решителни моменти правехме елементарни грешки. Надявам се да изчистим тези неща и още в следващия домакински мач със Славия да покажем значително по-добро лице и да зарадваме публиката с красив волейбол и с победа”, завърши Дочев.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти