Пако Хенто на 80: Ще вдигнем 10-ата, скоро идва 11-ата

Пако Хенто на 80: Ще вдигнем 10-ата, скоро идва 11-ата

Легендата на Реал Мадрид Пако Хенто днес навършва 80 години. Франсиско Хенто Лопес е роден на 21 октомври 1933 година в Гуарнисо (Кантабрия). Играе на поста ляво крило, като остава в историята с невероятната за времето си бързина. Почти две десетилетия защитава кралската емблема на "лос меренгес" - между 1953 и 1971 година. Преди това играе за кантабрийския Сантандер.

Става част от най-великия отбор в истрорията на Реал Мадрид, завоюва петте последователни КЕШ-а, а след това добавя и шеста. Когато се спомене номер "11" на Реал Мадрид, мадридистите си спомнят Пако. След осем изживяни десетилетия Хенто мечтае да види десети трофей от Шампионската лига във витрината на "Сантиаго Бернабеу".

"Шампионската лига е най-важният турнир за Реал Мадрид. Заедно с Ла Лига в тази надпревара тимът се стреми винаги към победата. Зная, че ще дойде миг да вдигнем и Десетата. Много скоро след това ще има 11-а", заяви Хенто в интервю за испанския всекидневник "АВС".

"Гарет Бейл е голям футболист. Със сигурност ще успее в Реал Мадрид. Имайте търпение", призова той. "Дано Кристиано остане още дълги години. Няма втори като него, най-добрият е. Той е най-добрият футболист в света без никакви съмнения. Ден след ден показва, че е изключително важен. (…) В събота Реал Мадрид може да направи силен удар на "Камп Ноу". Дори ремито не е лош резултат", каза още Пако Хенто.

Снимки: "Марка"

Още от Футбол свят

Виж всички