Пелегрини: Можем да спечелим Шампионската лига

Пелегрини: Можем да спечелим Шампионската лига

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини вярва, че отборът му разполага с достатъчно класа в състава си, за да бъде реален претендент за спечелване на Шампионската лига през този сезон. "Гражданите" записаха неприятна загуба от Байерн (Мюнхен) (1:3) в миналия кръг, но сега са готови да се върнат на победния път при гостуването си на ЦСКА (Москва).

"В състава си имам поне пет играчи от най-висока класа. Спокойно мога да твърдя подобно нещо. Не мисля, че един мач може да покаже какво ще се случи в бъдещето. Всеки двубой е различен. Ние разполагаме с отбор, който ще се бори докрай и ще стигне възможно най-далеч в Шампионската лига. Не вярвам, че ще загубим в Москва. Дори и това да се случи все още ще имаме шанс да се класираме, но не смятам да го допуснем", заяви Пелегрини.

Чилиецът допълни, че не мисли да променя стила на игра на своя тим след загубата от Байерн. Според него тя е била изключение, което няма да се повтори.

"Просто в онзи мач играхме много слабо с топка и без топка и в пресирането. Не мисля обаче, че ще е добро решение да променям стила на игра заради една загуба. Може би след шест или седем месеца може да преценим, че имаме нужда от промени, но в момента просто се опитваме да изградим нашия стил на игра и да променяме само детайлите, които не работят. Не мисля, че играчите не следват моите инструкции. Тогава Байерн игра добре, а ние не", смята наставникът.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички