Пешице: Ще опитаме да вземем поне точка (видео)

Пешице: Ще опитаме да вземем поне точка (видео)

Селекционерът на Чехия Йозеф Пешице се надява отборът му да вземе поне точка в мача срещу България. Срещата от световните квалификации на Националния стадион "Васил Левски" е утре от 21.15 часа.

Чехия няма шансове за класиране, което ще позволи на треньора Пешице да изпробва нови варианти за следващия квалификационен цикъл за европейско първенство. "Знаем, че българите трябва да спечелим с голям резултат, което подсказва, че ще играят нападателно. Ние сме гости и е нормално да се стараем да се отбраняваме и да търсим гола на контраатака. Ясно е, че нямаме шансове за класиране, затова ще изпробваме нови играчи и нови тактически варианти. Разбира се, не сме отписали мача и ще опитаме да вземем поне точка", каза Пешице на пресконференцията преди мача.

Пешице отговори с чувство за хумор по повод изказването си от миналата седмица, че няма начин България да загуби от Армения. "Явно не разбирам от футбол", каза Пешице. Треньорът на чехите разкри, че ще разчита в атака на нападателя на Астън Вила - Либор Козак. "Козак играе добре в Англия, а и занапред ще разчитаме на тандема Либор Козак - Вацлав Кадлец в атака", каза Пешице.

снимка: Марин Маринов/Sportal.bg

Още от БГ Футбол

Виж всички