Бившият капитан на Хасково: Шансовете да се спасим са около 10 процента

Бившият капитан на Хасково: Шансовете да се спасим са около 10 процента

Преди близо месец капитанът на новака в А група Хасково Недялко Хубенов беше отстранен от отбора. Това съвпадна с идването на новия треньор Емил Велев, който наследи Димчо Ненов. Решението на треньора беше прието с изненада и неразбиране от публиката на Хасково, тъй като Хубенов е с огромна заслуга за влизането в А група и е пример за лоялност, тъй като се съгласи да играе още от "А" областна група.

"Още в първите дни на Емил Велев на поста беше решено да се ходи на лагер в Смолян, като беше окачен списък с играчите, които заминават. Моето име и това на вратарят Емил Данчев липсваха. Отидохме да попитаме треньора защо и той отговори, че няма да разчита на нас. Велев бил ме наблюдавал в два мача и затова е взел това решение. Вероятно ме е преценил по походката, кой знае".

"Но аз съм сигурен, че решението не е негово, а му е продиктувано от Здравко Узунов. Той е бивш ръководител на клуба от преди десетина години, сега не заема никаква позиция, но се опитва да дърпа конците в сянка. Преди 9 години този човек ме отстрани от клуба по същия сценарий. Узунов назначин също така Левент Аврамов за помощник-треньор на предишния наставник Димчо Ненов.

"Можете да си направите сами изводи, след като Узунов преди време заявяваше, че Димчо Ненов е най-добрият трансфер на Хасково. Но когато треньорът в два мача не пусна сина му да играе, започна да го плюе и обижда. Нямам представа защо прави това, може би се ядосва, че миналата година влязохме в А група с много малък бюджет, докато преди време той с доста по-голям не успя".

35-годишният Хубенов, част от шампионския отбор на Локомотив (Пловдив), смята, че промоцията на отбора в елита е била доста прибързана, тъй като Хасково не е структуриран и изграден като клуб.
"Школата ни реално не работи. Цялото подобрение на стадиона се състоеше в поставянето на огради и на 3000 седалки, а кметът си мисли, че това е нещо голямо. Трябваше да се положи по-сериозна основа, както в момента прави Монтана и вчера ги видяхте как се представиха.

"Моето мнение е, че отборът доста трудно ще се спаси- може би шансовете за оцеляване са 10 процента. Очакванията ми са сега на полусезона да се вземат нови, външни футболисти, на които няма да се плаща след един момент заради ясната съдба на отбора. Те ще осъдят съвсем естествено клуба заради неполучени суми по договорите и така Хасково 2009 ще бъде доведен до фалит, прогнозира бившият капитан.

"Наистина, първенството и резултатите сами ни вкараха в А група, не е било непрменна цел. Ние играхме миналата година за по 500 лева заплати, докато в Монтана сигурно са давали около 2000 лева. Но влязохме. Още тогава им казах на всички, че ни трябва генерален инвеститор и ясна идея как да се развиваме.

"То и сега не е фатално дори да изпаднем, ако клубът се укрепи в Б група и започне да работи правилно и професионално. Защото в момента сме доста далече от представата ми за професионализъм. Та Хасково няма доктор дори. Имаме масажист, който изпълнява тази роля. Не искам да изглежда като нападки от моя страна, но това са фактите. Няма и реално ръководствo, няма човек, който да е наясно как функционира процесът наречен професионален футбол. Преди време в клуба беше Николай Топузаков, който има идеи, играл е, но вече не е на работа".

Футболистът, който прекара и пет години в Дунав (Русе) заявява, че парите не са водещи при него, тъй като си има бизнес, който му докарва доходи, но играе заради любовта си към футбола, заради родния си град и заради емоцията.

"За мене беше голяма емоция да бъда част от отбора, който върна Хасково на картата на елитните отбори след повече от 20 години. Радвах се заради хората в нашия град и сега ги съжалявам, че са принудени да гледат това, което гледат на и се случва стадиона. Доста от тях ме спират по улиците или ми звънят по телефона и ми казват, че няма да се качат на стадиона повече. А това не е хубаво, защото публиката е богатство за всеки клуб. Нали виждаме на Запад как е".

През миналата година ветеранът има 9 гола и 9 асистенции в Б група и е с основен принос за промоцията. "Отстраниха ме по средата на сезона, с което ми попречиха да играя футбол и ще трябва да почакам до Нова година. Аз веднага имах обаждания от 3-4 отбора, но те са далече от Хасково, което за мене е проблем. Искам да играя близо до дома, защото както казах- имам вече други приоритети на 35 години, а обичам футбола. Но ще видим какво ще се случи след Нова година.

"Съжалявам за треньора Димчо Ненов, който беше подведен. Две момчета от отбора му създадоха нереална представа за някои неща, направиха интрига, развали се обстановката в съблекалнята. А при нас няма звезди и ако можем да разчитаме на нещо, то е на задружен колектив. Взеха се слаби футболисти, а не бяха нужни, защото на нас ни трябваха или много класни попълнения, или да си останем повече местни, но да се задружни".

Смята, че новият треньор Емил Велев е наясно със ситуацията и сам не си прави илюзии, че има огромни шансове да спаси Хасково. "Следя изказванията му, че договорът му е до зимата, че положението е трагично, че момчетата трабвало да си повярват. За мене той е направил тарикатски ход- идва в Хасково поради две причини: за да бъде във футболния бизнес, да не остава извън средите, а и знае, че лоша реклама няма. Хубенов обаче иска да успокои феновете в града, ако някой си представя трудни времена за отбора. "Може корабът сега да потъва, но ще дойде момент да изплува, сигурен съм. Ако спрат парите, ще останем пак местните и ще се върнем по-силни".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти