Луис Суарес: Някои чупят крака, други разбиват носове, а аз хапя

Луис Суарес: Някои чупят крака, други разбиват носове, а аз хапя

Ден преди официалния дебют на Луис Суарес с екипа на Барселона в интернет изданието на авторитетния британски вестник "Гардиън" се появи част от интервю с уругвайския нападател от журналиста Саймън Хетънстоун. Интервюто е направено по време на създаването на книгата "Пресичайки линията. Моята история". Изданието ще се появи на пазара на 6 ноември.

"Винаги съм го казвал. Луис Суарес на терена и Луис Суарес извън терена са двама различни хора. Когато не съм в игра, съм много спокоен, баща, женен човек", довери южноамериканецът."Всеки има различен начин за самозащита. В този случай (б.р. с Киелини) това беше моята форма за защита. Има играчи, които реагират, хвърляйки се в краката на някого, други разбиват нос на някого или нанасят поражения върху чужди лица. Тези неща са по-лоши. Захапването обаче има лош имидж. Разбирам го и си взимам поука", сподели Суарес.

"Обвиниха ме в расизъм без основание. Без никакви доказателства се вярва на нечии думи. А от това най-много ме боли", призна той. "Всяка култура има своя начин на изразяване. В Уругвай казваш "negro" (черен) на всекиго във всеки един момент и не звучи расистки. (…) На Евра просто му казах "Ти си "negro" (черен)". Няма нищо общо с расизма. Няма да се обидя, ако ме нарекат южноамериканец", обоснова се новата звезда на Барса.

"38 хиляди пъти ме питаха за захапката ми. Това е последното подобно интервю", каза още Суарес, който ще играе утре срещу Реал Мадрид.

Колаж: guardian.co.uk

Снимки: Getty Images/Guliver

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички