Роджърс за селекцията на Ливърпул: Трябва ни топ-класа за ШЛ

Роджърс за селекцията на Ливърпул: Трябва ни топ-класа за ШЛ

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс направи интересно изказване относно лятната селекция на мърсисайдци. Както е известно, клубът от "Анфийлд" се завърна в Шампионската лига след почти петгодишно отсъствие, след като завърши на второ място в класирането на английската Висша лига. Именно затова северноирландският специалист заяви, че тимът трябва да се подсили с футболисти от голяма класа, за да може да се бори с конкурентите в Англия и Европа. Роджърс не уточни колко футболисти ще привлече през лятото в Ливърпул, но заяви, че няма да се влияе от тяхната бройка, а от това какво носят на неговия отбор. 

"Не искам да определям бройка на това колко футболисти трябва да привлечем. Ще кажа това - предпочитам един или двама играчи от абсолютна топ-класа, отколкото седем, които може и да не ни помогнат. Важно е качеството. Не можем да си позволим да отидем в Шампионската лига тази година със съмнения в нашите играчи. Трябва да знаем точно какъв е капацитетът на нашите футболисти и качествата им", заяви Роджърс.

"В един идеален свят бих искал да осъществим трансферите си бързо и преди да започнем подготовка за новия сезон. Но това е много трудно, защото говорим за сложни сделки, особено когато искаш да привлечеш големи имена. Световното първенство допълнително усложнява ситуацията, но клубът и аз подготвяме тази селекция от вече няколко месеца и ще се опитаме да свършим работа колкото е възможно по-бързо. Все пак в света на футбола не се знае колко могат да се проточат някои сделки", допълни Роджърс.

Още от Футбол свят

Виж всички