Станков: Не знам какъв им е проблемът на феновете, но трябва да ни подкрепят

Станков: Не знам какъв им е проблемът на феновете, но трябва да ни подкрепят

Треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Станков даде днес обширна пресконференция за представителите на медиите. Основна тема в брифинга бе утрешният двубой с ЦСКА, но Станков говори още и за предстоящите мачове с Лудогорец за Купата на България.

Ето какво каза Сашо Станков днес:

В първата седмица няма слаб противник. Мачовете са много тежки. Въпреки това ние се опитваме да извличаме максимума от футболистите. При сгъстения цикъл сряда-събота задължително трябва да се правят ротации.

Имаме много важен мач за Купата в сряда. Не деля срещите на важни и по-малко важни, но аз оценявам, че имаме някакъв шанс за Купата и трябва да си опитаме с всички възможни сили да излезем с позитивен резултат от двубоя в сряда срещу Лудогорец.

Сега усилията и вниманието ни обаче изцяло е концертирано върху срещата с ЦСКА. Един доста тежък мач с отбор, който в момента се представя много добре в първенството - в подем е и остави отлични впечатления в последните двубои. Победи силни отбори. Познаваме много добре отбора на ЦСКА и ще направим всичко възможно да ги затрудим и да се представим добре на нашия стадион.

Имахме известни проблеми с контузени футболисти след последния мач, но сега всичко е нормално. Валери Георгиев вече тренира на пълни обороти.

Притеснява ме единствено един факт, дай Боже да не предизвикам съдбата или пък да подсказвам нещо на реферите. Имаме хора, които са с доста картони и може би оттук ще дойдат някои мои виждания за състава в неделя. Защото имаме футболисти с по 7 картона, а знаете, че при 9 картона наказанието е две срещи.

Това го обмисляме, за да можем да сме в оптимален състав в мачовете за Купата срещу Лудогорец и в мача срещу Ботев (Пловдив). Просто трябва да се съобразим с този факт.

Вярно е, че редуваме силни със слаби мачове, но в крайна сметка ние не сме отбор, който да може всеки мач да побеждава и да е на ниво. Виждате, че и другите водещи тимове изпитват също подобни трудности. Анализирали сме нещата и от хората, които не съм доволен, съм изразил моите претенции към тях.

Много ми е неприятен фактът, че на последния домакински мач имаше доста малко публика на стадиона. Хората незаслужено са се отдръпнали от стадиона. Не знам какъв им е проблемът, но един отбор трябва да се подкрепя, независимо дали печели или губи.

Надявам се нашите привърженици да подкрепят отбора, защото генерално погледнато, нашето представяне не може да се оценява като слабо. Напротив – ще играем полуфинал за Купата и сме в първата седмица. Привържениците просто трябва да подкрепят отбора, независимо от проблемите и негативите, които имаме.

Още от БГ Футбол

Виж всички