Никой от Арсенал няма да бъде наказан за червения картон-фантом

Никой от Арсенал няма да бъде наказан за червения картон-фантом

Без наказание остават двамата футболисти на Арсенал, замесени в странната ситуация от дербито срещу Челси на "Стамфорд Бридж" (0:6), при която Киърън Гибс бе отстранен от игра от рефера Андре Маринър, който го обърка с неговия съотборник Алекс Окслейд-Чембърлейн. Това реши дисциплинарната комисия към ФА, която днес оправда и самия рефер, въпреки грешното му решение. Както е известно, Маринър изгони Киърън Гибс, който нямаше никаква вина за отсъдената в 17-ата минута на двубоя дузпа, дошла след избиване на топката с ръка от голлинията от страна на Окслейд-Чембърлейн.

Очакванията бяха крилото да получи наказанието, предвидено от правилника за Киърън Гибс. От Арсенал обаче внесоха жалба срещу това, която бе уважена от страна на ФА. Така и двамата футболисти ще бъдат на разположение на мениджъра си Арсен Венгер за срещата със Суонзи.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти