Подготовката на Левски ще е изцяло в Боровец

Подготовката на Левски ще е изцяло в Боровец

Лятната подготовка на Левски ще се проведе в Боровец. "Сините" вече са капарирали хотел в зимния ни курорт. Те ще провеждат тренировките си на стадиона в Самоков. Малка е вероятността тимът от "Герена" да има и лагер в Правец, където неизменно се готвеше в последните години. Отборът ще тренира единствено в България, за да бъдат спестени средства.

Стойчо Стоев вече е уточнил всички детайли около лагера. Стартът на подготовката на 26-кратните шампиони обаче зависи от изхода на финала за Купата на България срещу Черно море. Мачът е в събота, 30 май, от 20:00 ч. на стадион "Лазур" в Бургас.

Ако Левски спечели и се класира за Лига Европа, то специалистът ще събере играчите си на 10 юни на "Герена". При провал в битката за трофея обаче "сините" ще имат 5 дни повече за почивка - ще започнат тренировки на 15 юни, защото сезон 2015/2016 тръгва от уикенда на 18/19 юли.

Както е известно, ако вземе Купата на България, клубът от "Герена" ще започне участието си във втория по сила европейски клубен турнир още от първия квалификационен кръг. Мачовете от него ще се проведат на 2 и 9 юли, а жребият ще бъде теглен на 22 юни. Тогава ще стане ясен и евентуалният съперник на Левски във втория квалификационен кръг, където двубоите са на 16 и 23 юли.

За първия картотеки пред УЕФА мога да се правят до 22 юни. Това означава, че участниците ни в Лига Европа трябва да действат светкавично с трансферите. Прозорецът у нас отваря на 15 юни и ще продължи до 15 август. След тези дати клубовете мога да привличат само свободни агенти. Първата цел пред Левски е да запази настоящия си състав. Основната задача пред "синьото" ръководство е да склони Роман Прохазка и Антонио Аниете да преподпишат изтичащите си в края на следващия месец договори.

"Тема Спорт"

Още от БГ Футбол

Виж всички