Боримиров: Има още какво да се желае от школата (видео)

Боримиров: Има още какво да се желае от школата (видео)

В школата на Левски се работи добре, но има какво още да се желае, заяви директорът на ДЮШ на "сините" Даниел Боримиров по време на гостуването си в студио "Дерби". Легендарният халф на Левски добави, че годината е особено успешна за малките левскари, които имат шест шампионски титли до момента, а в рамките на седмица могат да добавят и седма.

"Тази година в школата от 11 отбора 6 са ни сигурни шампиони, а при едната възраст (2006 година) имаме още два мача и ще бъдем отново първи, ако ги спечелим. Имаме също две втори и едно трето място. Смея да твърдя, че треньорите си вършат много добре работата, но има какво още да се желае. Малките трябва да се съсредоточат единствено и само към футбола, а това е нашата цел и задача - да им внушим, че пътят е труден и трябва да бъдат упорити. Само така могат да стигнат до мъжкия отбор. Ще има неща, които ще ги разколебават и предизвикват, но те трябва да бъдат силни и здраво стъпили на земята", заяви директорът на школата на Левски.

"Имаме 300 деца на "Герена", 250 на "Раковски, а идват и от други школи из цяла България. Работим усилено и искаме да върнем традициите на нашата академия. При представянето на новата визия на школата на Левски обаче ви споменах какви огромни суми се заделят за детско-юношески футбол в чужбина. Тук е и моментът да благодаря на всички хора, които ни помогнаха", добави той.

Относно варианта за дублиращ отбор на Левски в "Б" група, Боримиров каза: "Мисля, че няма да участваме в "Б" група с юноши, защото нямаме финансовите възможности".

Още от БГ Футбол

Виж всички