Попето и Кубан останаха без лиценз

Попето и Кубан останаха без лиценз

Руският футболен клуб Кубан Краснодар, където играе нападателят на българския национален отбор Ивелин Попов, не получи лиценз за сезон 2015/2016 от местната Премиер лига. Новината потвърди председателят на Лицензионната комисия към Руския футболен съюз (РФС) Андрей Лексаков.

"Решението ни е пряко свързано със задълженията на Кубан. Ръководството на клуба може да обжалва, а в този период ще получи шанс да отстрани неточностите. Сигурен съм, че ще се справят", каза Лексаков преди заседанието на Апелативната комисия към РФС на 28 май.

Пресаташето на краснодарците Вячеслав Иванов обяви малко след съобщението на Лицензионната комисия, че Кубан ще внесе документите в понеделник: "Не се съмняваме, че ще получим лиценз. Няма да имаме проблеми".

Освен Кубан, лиценз за следващия сезон не получи и Амкар (Перм), където играят Петър Занев, Захари Сираков и Георги Пеев. Участието на Торпедо (Москва) и Ростов в елита също виси. Във втора дивизия пък "изгоряха" Луч-Енергия, СКА-Енергия и Шинник. По думите на Лексаков, седемте клуба имат не повече от десет дни, за да приведат документите си в изряден вид.

Още от Футбол свят

Виж всички