Гледай на живо

Евро 2020: "Трето полувреме" преди Унгария - Франция

Марек ще играе в Шампионската лига в Дупница

Марек ще играе в Шампионската лига в Дупница

Волейболният шампион на България Марек Юнион Ивкони ще може да домакинства срещите си от Шампионската лига в Дупница. За това се похвали мениджърът на дупничани Людмил Найденов.

"Разговарях с БФВ за ситуацията при нас и шефът на международния отдел Илия Илиев е провел разговор с Европейската конфедерация (CEV) по този въпрос. Имаме положително становище от там, че през септември месец ще изпратят лицензионна комисия, която да направи проверката на залата в Дупница, за да ни позволят да играем у дома си. Залата ще отговаря на всички европейски изисквания за провеждане на срещи от такъв ранг. От разговорите ми с кмета на Дупница г-н Чимев знам, че съоръжението ще бъде готово най-късно средата на месец септември, за да може да започнем и подготовка", лаконичен бе клубния шеф. "У дома знаете, че и стените помагат, а друго е да играем пред 1500 наши фенове", допълни Найденов.

"Няма да изневерим на политиката си, която носи успехи последните години и ни превърна в хегемони на мъжкия волейбол. Даваме път на младите да трупат опит и да се развиват в тези международни битки и възможност за трансфери в чужбина. Силна детско-юношеска школа с развиване на собствени кадри, на които да се дава път за израстване в Европа и последващи трансфери. Това е правилната политика за развитието на целия спорт у нас, не само във волейбола. Защото хората като клубния ни президент Ивайло Константинов, които си дават парите за спорта вече 15 години намаляват от ден на ден", заключи мениджърът на дупничани.

zadupnitsa.com

Снимка: ИЗИДА

Още от Волейбол

Виж всички