Вальо Михов: Съжалявам, че отказах на ЦСКА

Вальо Михов: Съжалявам, че отказах на ЦСКА
Бившият президент на БФС и ЦСКА Валентин Михов говори за живота си преди и сега пред Нова тв. Михов разказа за приятелствата и разочарованията си във футбола и живота, като подчерта, че не съжалява за нищо.
 
"Избягах от постовете. Оставих следа и се напрезидентствах. Това никога не е било важно за мен. И като играч никога не съм бил голям футболист или легенда. Бях помагач. Умеех да падам за дузпа, викаха ми Вальо Дузпата.
 
Никога не съм бил милионер. Най-голямата ми печалба на година е 50-60 хиляди евро. Обичам да черпя приятели. Харча лесно парите и го правя с усмивка.
 
Преди време направих грешка и тръгнах срещу силни хора от държавата. Тръгнах срещу Бойко Борисов, защото бях със Слави Бинев. Дянков тогава се намеси и спряха парите на фирмата ми. Всичко в договора ми с отборите и футболния съюз беше наред, но не получих нищо. С Борисов никога не съм се карал. Видяхме се след това - той каза: Говори с Дянков за това", заяви Михов.
 
Темата с миналото и настоящето в ЦСКА също не бе подмината.
 
"Преди няколко години имах предложение да се върна в ЦСКА, но не приех и сега малко съжалявам. Мисля, че ЦСКА трябваше да запази Васил Божков. Той беше човек с визия", заяви Михов.
 
Бившият шеф на БФС бе попитан и за периода си начело на футболния съюз преди незабравимото Американско лято. Михов призна, че тогава е бил предаден от близки, но и подкрепен от други.

"Тогава се разбра кои хора са читави. Такъв е Димитър Пенев, такъв е и покойния доктор Гевренов. Имаше други, които щяха да си счупят краката да ми търсят лист, на който да напиша оставката си, когато казах, че напускам", завърши Михов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти