Бербатов влезе в трилъра "Пътят на скелета"

Бербатов влезе в трилъра "Пътят на скелета"

Името на Димитър Бербатов се оказва замесено в психологически трилър. То се появява в последната книга на известната шотландска писателка Вал Макдърмид "Пътят на скелета". Българинът изплува в редовете на спиращата дъха кримка в неочаквана светлина. Бербо е използван като мярка за балканска красота и израз на женско възхищение към един от героите - хърватина Димитър Петрович.

"След всеки поглед, който хвърлях към него, намирах нови основания да го намирам за привлекателен. Имаше някои познати балкански черти: тъмни, леко хлътнали очи, славянски скули, добре очертан нос, плътни устни. У него съчетанието им беше особено впечатляващо. Ако знаете как изглежда лениво елегантният център-нападател на Тотнъм и Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов, ще си съставите добра представа за външния вид на непознатия военен", описва първата си среща с Петрович проф. Маги Блейк от Оксфордския университет.

Двамата са завъртени в шеметна любов, която се лута между Оксфорд и Дубровник. Сюжетът ги оплита в тайни, скрити вражди, подозрения, предателства, зловещо отмъщение.Вал Макдърмид е авторка на 29 романа и е сред най-добрите писатели на психологически трилъри. Носителка е на наградата "Златен кинжал" за най-добър криминален роман, наградите "Шерлок" и "Бари". През 2009 г. е приета в Залата на славата за автори на трилъри, а през 2010 г. е удостоена с "Диамантен кинжал". У нас книгата излиза със знака на издателство "Еднорог".

Макдърмид очевидно не е безразлична към футболната тема. В друг свой роман - "Кървав лабиринт", тя разказва за разследване на убийството на звездата на футболен отбор в малко градче в Северна Англия и жестока експлозия на футболния стадион, която взема десетки жертви.

Миналото лято писателката се договори с втородивизионния шотландски клуб "Рейт Роувърс" през новия сезон играчите да носят на фланелките си реклама на нейния официален сайт. Макдърмид неслучайно избира отбора - тя е дъщеря на един от скаутите му и член на борда на директорите на тима.

"24 часа"

Още от Булевард

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти