Избраха Чочев да пази гърба на Меси

Избраха Чочев да пази гърба на Меси

Ивайло Чочев влезе с гръм и трясък след отличниците в Европа. Бившият футболист на ЦСКА бе избран от фенове и специалисти да пази гърба на Лео Меси. Той намери място в идеалния отбор на уикенда на Стария континент на "Yahoo sport". "1 гол, два извеждащи паса, 6 спечелени единоборства от 9", отчита медията.

Халфът превзе Апенините с гола си при победата на Палермо с 3:1 в гостуването на Удинезе. Той вкара третото попадение за "орлите". Според медиите на Ботуша основна роля за добрите му изяви има президентът на тима Зампарини. Именно по негово настояване Чочев се е появил в титулярния състав. Босът виждал в негово лице бъдещата звезда на Палермо и капитан на отбора. Ивайло му се отплати подобаващо за доверието. Освен това спечели и феновете, които до сега бяха доста резервирани в отношението си към него.

Родният талант дори стана повод за шеги. Комикът Джене Ниоки поиска той да бъде натурализиран, след като в Италия липсват качествени млади играчи. "Знаете ли, че младият българин от Палермо, Ивайло Чочев, има братовчед, който от своя страна има дядо, който е роден в Италия. Конте, замисли се върху това", написа той в мрежата. Треньорът на Палермо Якини пък обяви, че Ивайло му напомня за Марко Тардели, който стана световен шампион със "Скуадра адзура" през 1982 година.

"Стандарт"

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти