Гледай на живо

Ботев (Пд) ще играе в Европа - на живо след победата на "канарчетата" над Берое с 2:1

Мирко Кро Коп срещу Габриел Гонзага на 21 април в Полша (ВИДЕО)

Мирко Кро Коп срещу Габриел Гонзага на 21 април в Полша (ВИДЕО)

Въпреки напредналата си възраст, хърватският боец Мирко Филипович се завръща в UFC и изглежда опонентът, който ще го посрещне е неговият стар съперник – Гонзага. Габриел, който е световен шампион по Бразилско джу джицу, победи Кро Коп по възможно най-неочаквания начин по време на първия им сблъсък през 2007 година – с тежък удар с крак, което е запазената марка на хърватския кикбоксьор.

Гонзага признава, че не е прекарвал време в гледане на сблъсъците на бъдещия си опонент, но е бил изненадан, че от UFC са му предложили точно този двубой.

„Не очаквах това предложение. Знаех, че той все още се бие, но нямах представа, че наистина се завръща в UFC. Тук съм за да се изправя срещу всеки претендент и смятам, че това е добър мач за мен. Той е винаги опасен без значение каква е била формата му в предишните участия. Кро Коп е велик боец… сами можете да видите колко победи чрез нокаут има в своята кариера. Ще се подготвя, ще се фокусирам върху това, което аз трябва да направя за да спечеля. Ще направя всичко възможно да пренеса боя на земя и няма да го оставя да използва неговите най-добри оръжия.“ сподели Гонзага.

Според него победата от UFC 70 над Мирко е най-великата в неговото резюме. Това е бил повратният момент, след който той е можел да напусне другата си работа и да се занимава професионално с ММА, фокусирайки се върху представянето си в клетката.

Този път, обаче, евентуалната победа над бразилеца би имала друго значение за боеца с две поредни загуби :

„Този двубой ще ме задържи в UFC. Ако загубя и него, управителите на UFC най-вероятно ще ме отстранят. Всички знаят как действат те. При три поредни загуби… е голяма рядкост да се задържиш там. Аз искам да остана в UFC и заради това трябва да спечеля тази схватка. Целта ми е да победя по възможно най-зрелищния начин. В първия ни мач видях възможност да атакувам с крака си. Той не очакваше това. Този път мисля, че ще е готов за всичко, но ще се опитам да го завърша с каквото мога… крак, ръка или събмишън.“

Съвсем скоро ще можем да наблюдаваме тези ветерани на спорта в схватка „втори дубъл“, която ще се проведе в Краков, Полша на 21 Април. Мачът ще е основна среща на бойния спектакъл.

Още от Бойни спортове

Виж всички