Балъков: Литекс е дразнител за всички отбори

Балъков: Литекс е дразнител за всички отбори

Треньорът на Литекс Красимир Балъков заяви след днешната загуба с 1:2 от Пирин в Благоевград, че "оранжевите" все още не са достатъчно добре подготвени.

"Литекс е дразнител за всички отбори. Искахме в края на тази тежка подготовка да направим последния ни мач на хубав терен и мисля, че се получи добър мач, с голям заряд - малко повече, отколкото трябваше, каза Балъков. В края на краищата всичко завърши окей - няма контузени и това е най-доброто."

А затова, че се наложи двамата треньори да излизат на терена, за да "гасят" страстите на играчите, наставникът на Литекс коментира, че футболът е емоционална игра и понякога се случват тези неща и от двете страни. "Но, разбрахме се и второто полувреме беше по-коректно", добави той.

"Отборът ни не мога да кажа, че в момента е подготвен както трябва, каза още Балъков. В момента завършваме първата фаза от подготовката, наблягаме изключително много на физиката, на тренировките. Мачовете ни са повечето с различни състави, които постоянно меним. Има двама от основните ни играчи в средата на терена, които в последните две срещи не можаха да вземат участие - Петрос и Антон Недялков. Тези мачове не са толкова важни като мачове, а от гледна точка на това да се показва характер, в тежко време футболистите да се каляват и да показват характер."

На въпрос за трансферите в Литекс Балъков бе лаконичен, че докато е отворен трансферният период, винаги всичко е възможно. "Засега няма нищо, което да мога да ви дам като информация, каза той. Това, което имаме, се вижда, и продължаваме с подготовката си."

Балъков бе категоричен, че целият сезон до края на шампионата в "А" група ще бъде тежък. "Ние се подготвяме добре, за да може да сме и физически, и спортно-технически в най-добра форма, коментира той. Литекс има една изключително добра позиция, равни
точки с третия, трябва да си изиграем последните три мача, които няма да бъдат лесни, за да се затвърдим в шестицата, а ако можем - да останем в тройката, защото това ни е целта.

Оттам-нататък през втория полусезон всеки мач е финал, с добър отбор и трябва да търсим победата и да печелим точки, които да ни изведат до третата позиция." По темата дали клубовете трябва да пускат националните си състезатели за всички контроли Красимир Балъков на първо място пожела успех и здрави нерви на Ивайло Петев начело на националния отбор, а като бивш национал и клубен треньор в момента той каза, че е чест за всеки един футболист да отиде в националния отбор. "От наша страна ние нямаме проблеми, ние пускаме нашите футболисти - и четиримата, да отидат в националния отбор и се надяваме да се върнат здрави", заяви Балъков.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички