Пирин започна подготовка с петима нови

Пирин започна подготовка с петима нови

Тържествен църковен водосвет за здраве и успехи, отслужен от отец Петър Стефанов, предшестваше днешната първа тренировка и началото на подготовката на отбора на ОФК Пирин /Благоевград/ за пролетния дял на шампионата в "Б" група. Това стана на стадион "Христо Ботев" в присъствието на кмета на община Благоевград Атанас Камбитов, много футболни и спортни деятели и фенове. Старши треньорът Йордан Самоковлийски съобщи пред журналисти, че в тима вече не е досегашният му капитан Георги Георгиев, който е уведомил преди седмица клубното ръководство, че преминава в отбора на Оборище.

Петима са новите футболисти с опит в професионалния футбол, които са изявили желание да играят за Пирин, като някои от тях вече са обличали зелено-белия екип на "орлетата" от Благоевград. Това са Любомир Витанов, който идва от Банско, Петър Тончев и Денис Пидев от Марек, Евгени Тунтев от Пирин /Разлог/ и Атанас Чепилов, който е свободен агент след като разтрогна договора си с Хасково. Общо 25 футболисти се събраха за първата тренировка. Самоковлийски коментира, че е рано да се говори за окончателната селекция.

"Новодошлите имат желание да играят в Пирин, но докато не подпишем с всеки един поотделно не можем да разчитаме, че са стопроцентово наши футболисти, каза той. Разчитаме на Тончев и Чепилов, които са добри нападатели, да помогнат за развитие на нашата атака. В средата на терена ще заложим на Витанов - един прекрасен футболист, Тунтев също желаем да привлечем в групата. Очакваме още един ляв защитник и горе-долу с това ще се спрем в селекцията. Смятаме, че новите ще бъдат основни футболисти и ще дадат максимума от себе си, за да постигнем целите си и да зарадваме футболната общественост в района."

Подготовката на Пирин до 9 февруари ще бъде в Благоевград, след това ще продължи с тренировъчен лагер в гр. Сандански, където ще се играят повечето от плануваните десет контроли. Целта е да се даде възможност за изява и на новите, и на младите футболисти в състава, за да се очертаят и тутулярите, отбеляза Самоковлийски. В седмицата преди подновяването на шампионата Пирин ще тренира отново в Благоевград преди първата среща в Гълъбово Амбициите на отборите на Монтана и Локомотив /Горна Оряховица/ по думите на Самоковлийски са много високи и те си остават основни съперници на Пирин за влизане в "А" група. "Мисля, че ние от третата позиция, която заемаме в момента, ще направим всичко възможно да изненадаме единия от двата отбора", каза наставникът на "орлетата".

Още от БГ Футбол

Виж всички