Меси чупи рекорди на "овчарски скок" (видео)

Меси чупи рекорди на "овчарски скок" (видео)

Лионел Меси сътвори изключително весело шоу по японска телевизия. Геният бе предизвикан да се пробва в атракция, която може да бъде описана като овчарски скок с топка, пише "Труд". На два стълба е поставена летва, която чрез пневматика се издига на определена височина. Целта е след жонглиране с топката тя да се прехвърли над летвата и отново да се поеме без да докосне земята. На Лео първо показаха клип, с който да се запознае с правилата. "Ще го направя, спокойно", каза ведро асът. И започнаха много усмивки и забележително боравене с топката, страшна техника. На пръв поглед – без особено напрежение. Но с особена дарба.

За първи опит Меси поиска височина от 10 метра. Десетина "крачета на 21", успешен шут, перфектно поемане на лявото бедро и още няколко крачета. Последва успешно прехвърляне на топката на 13 и 15 метра. На 18 метра вече беше много високо, близо 11 пъти над ръста на Лео. Той обаче отново, вече привично, повтори номера – "крачета" на ляв-десен, прехвърляне, уверено овладяване.

При нито един от опитите звездата не гледаше летвата – концентриран бе във владеенето на топката и вдигаше глава чак след удара.

Не е лесно, опитайте. Не беше лесно и заради страшната гюрултия от коментаторите, които бълваха думи и напрежение като за олимпйски финал на 100 метра в леката атлетика. А два пъти Меси показа и страхотно спиране с ляв вътрешен на падащата някъде откъм небето топка. Два пъти десетката и повтори веднага опита, без да позволи на топката да падне на земята след първото спиране...

Накрая Меси предизвика буря от емоции, като поиска опит на 20 метра. Успя ли? Ще се види в следващото предаване. Лео пръсно много чар, заплени с естествено поведение. Разбира се, всичко е добре платено – изписаха мощни спонсори.

Последвайте канала ни в

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти