Херо посочи Георги Иванов като основна причина да не се завърне в Левски (ВИДЕО)

Херо посочи Георги Иванов като основна причина да не се завърне в Левски (ВИДЕО)

Димитър Димитров даде пресконференция, на която обясни своята гледна точка за пропадналото му завръщане в Левски. Херо заяви, че се е почувствал нежелан и не са му били позволени неща, които са били позволени на Пепе Мурсия през лятото. По думите на специалиста Тодор Батков е имал желание за съвместна работа, но не така са стояли нещата със спортния директор Георги Иванов.

"Виждах и усещах, че съм нежелан в този клуб. Мога да ви кажа хиляда неща, които са ме накарали. През лятото за Мурсия можеха да се освободят 15 и да се вземат 10 футболисти. Сега на мен не ми бе позволено. На тази база взех своето решение. Смятам, че присъствието ми е безпредметно и няма с какво да помогна.
Пресконференция на Димитър Димитров - Херо след отказа към Левски 
Казах, че не желая на всяка цена да се връщам в Левски. Този отбор е институция и винаги трябва да се бори за титла и купа. Георги Иванов е най-малко виновен за тази ситуация, в която се намира Левски. Усещах посланията и виждах за какво става въпрос. Със своите действия може би ще засегна милиони левскари, но предпочетох да бъда честен.

Пресконференция на Димитър Димитров - Херо след отказа към Левски 

Любовта към даден клуб и отговорността нямат нищо общо. Аз съм левскар от дете. Нямахме комуникация. Не съм докарвал нито Амари на проби, нито Жужу. Това ми се вмени, че аз съм ги докарал на проби в Левски. Нямам никакъв принос за това.  Казах, че след като аз ще бъда бъдещия треньор на Левски, на моя отговорност вземете Жужу. Смея да твърдя, че няма човек, който да познава по-добре качествата на Амари и Жужу. Въпреки че знаех, че на Жужу кондиционното състояние не е по-добро, исках да го вземем, защото знам, че той е по-добрият футболист. Да, на Гонзо му е трябвало някой да влезе веднага, но аз не мисля за следващия мач, за един мач напред, мисля в по-дългосрочна перспектива. При мен селекцията щеше да струва 0 лева. Не съм бил поканен и няма как да отида да се снимам за календара.

В последния момент научавам кои футболисти ще бъдат освободени. Никой не ме е питал. Това е най-малкото несериозно или некоректно. Това наля масло в огъня. Явно съм ненужен или преча. По-добре така, отколкото да създавам конфликти.
Пресконференция на Димитър Димитров - Херо след отказа към Левски 
Вчера казах на Тодор Батков, че това е окончателното ми решение и се разделихме като приятели. Видях желание в него аз да съм треньор. Неслучайно ме попита няколко пъти дали това е последното ми решение. Всичките ми разговори са били с Георги Иванов и г-н Батков. Комуникацията ми с Георги беше малка. С него съм работил, когато той беше футболист. Нашите отношения са добри и нямам проблеми с него като човек. Комуникацията ни беше изключително тежка и трудна. Няма нищо лошо той да продължи да бъде треньор. Помислих си, че присъствието ми е излишно, когато Гонзо каза след победата над Лудогорец, че ако той е бил начело на тима от началото на сезона, Левски е щял да се бори за титлата. Казах си, че след като са намерили точния човек, за какво съм им аз. Не мога да кажа категорично, че той е причината да не стана треньор на Левски. Просто изразявам своите съмнения. Искам да пожелая успех на Левски. Реалните цели са трето място и Купата на България. Пожелавам им го от все сърце", сподели Херо.

Снимки: Марин Маринов, Sportal.bg

ГАЛЕРИЯ от пресконференцията на ХЕРО - ТУК!!!

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички